Parterapi


Parterapi og parrådgivning

Det er ikke altid let at få kærligheden i et parforhold til at trives og udvikles. Der er mange livsfaser og udfordringer, der løbende skal falde på plads og finde sin form for, at parforholdet opleves som velfungerende. Når parforholdet ikke fungerer godt, kan hverdagen blive fyldt med bebrejdelser, anklager og irritationer over små og store ting. Måske oplever I, at I misforstår hinanden gang på gang. Den indbyrdes forskellighed, der er, bliver en hindring for det fællesskab, I ønsker og ikke en udviklingsmulighed. Undertiden kan det være I får en fornemmelse af, at kærligheden ikke er der mere – at der mere er tomhed, men også samtidig en længsel efter det liv og den mening, der var. Parterapi kan hjælpe jer med at afklare og formulere for jer selv og hinanden, hvad I savner og ønsker i jeres parforhold og familieliv – både på det konkrete og det mere følelsesmæssige plan.

Parterapi giver mulighed for at få talt de svære ting igennem, lytte til hinanden – og få nye vinkler på de problemer, der måske har fyldt i lang tid. Parterapi gør ikke, at du får en anden partner, men skulle gerne gøre, at du på et mere reelt grundlag ser og forholder dig til den partner, du har.

Det er vigtigt at afklare, hvad man kan ændre på og hvad man skal lære at leve med. I et forløb med parterapi, er det som regel hensigtsmæssigt at komme ca. hver 14.dag. Min erfaring er, at der ofte kun skal få gange til, før I oplever en lettelse og en umiddelbar forløsning af de konkrete problemer, der er i jeres parforhold. Parterapi varer ca. 90 minutter pr gang

Par i sammenbragte familier Jeg har særlig stor erfaring med at arbejde med udfordringerne i sammenbragte familier, da jeg var en del af statens projekt om parrådgivning i en 4 årig periode fra 2005-09 .